Het verhaal van Piet Pablo

 

Alles begon met een klasopdracht van een leraar uit Welle. Naar jaarlijkse gewoonte kregen zijn leerlingen in de computerklas de opdracht om een brief te typen voor Sinterklaas. Meester Daan zou deze brieven opsturen.

Een jongen van de klas schreef het volgende:

 

‘Liefste Sinterklaas, ik doe steeds mijn best in de klas en maak nooit ruzie. De vorige jaren ben je me altijd al vergeten. Ik weet echt niet waarom, Sint. Ik hoop dat je dit jaar ook bij mij eens langskomt.’

 

Een andere leerling schreef een gelijkaardige brief. Toen Daan de brieven las, kreeg hij de tranen in zijn ogen. Hij besloot om de kinderen te helpen. Hiervoor deed hij beroep op Piet Pablo.

 

Met enkele mooie geschenken voor de kinderen, trok Piet Pablo naar hun huis, legde de pakjes voor de deur, samen met een mooie brief, liep weg en ging tien meter verderop staan in het licht van een lantaarnpaal. De magie die de kinderen voelden toen ze Piet Pablo zagen moet ongelooflijk zijn geweest. Ze zagen in de verte de échte zwarte piet staan die zopas al hun pakjes had gebracht. 

 

Deze ervaring bracht Daan op het idee om Pakjesavond vzw op te richten. Er zijn heel veel kinderen in de regio waar Sinterklaas 'vergeet' langs te komen. Piet Pablo zal er met de vzw persoonlijk voor zorgen dat ook zij iets in hun schoentje krijgen.

banner sint.png
Pakjesavond wit bis.png